Лекція Public Science. Іжа як інструмент еволюції

28 листопада 2016понеділок, 19:00

Адреса:
вул. Льва Толстого, 3

Контакти організаторів:
prostir@chasopys.kiev.ua
+(38)044-591-25-35

Місто: Київ


29 листопада відбудеться чергова лекція проекту Public Science із досить незвичною темою – “Іжа як інструмент еволюції”. Гостем нашої зустрічі стане шеф-кухар Євген Михайленко.

Їжа є невід’ємною частиною як культури, так і мистецтва. Саме слово “кулінарія” згідно з легендами Давньої Греції походить від слова Куліна – неформальна десята муза, донька лікаря Ескулапа. Тому пропонуємо вам подивитись на еволюцію людини, а також на розвиток культури з точки зору раціону та іжі, яку людина вирощує, культивує та вживає.

У ході лекції:

– ми спробуємо провести паралелі між розвитком культури, мистецтва та самої людини із розвитком кухні;
– ми розберемо найдавніші відомі історикам рецепти;
– дізнаємось, що і як їли люди у минулому;
– прослідкуємо процес переходу кулінарії від буденної необхідності для виживання до культурально значимого мистецтва;
– розберемо сучасний, науково-обгрунтований погляд на кулінарію;
– дізнаємося, що ж насправді включає в себе термін “молекулярна кухня”;
– яка філософія процесу приготування їжі з точки зору сучасного ресторанного бізнесу;
– який принцип організації сучасного ресторану та його маркетингового просування.

Євген Михайленко – CEO компанії “Food vs. Marketing”. Шеф кухар з понад 40 000 годинами, проведеними на кухні. Має досвід роботи в більш ніж 20 ресторанах. Працював в Fine, casual і mono dining ресторанах Бостона і Лос-Анжелеса, що обслуговували від 10 до 2000 людей.

Лекція буде цікава тим, хто працює у сфері ресторанного бізнесу, а також всім, хто отримує задоволення від приготування їжі та охочим розширити свої знання.

Вартість участі 120 грн, умови Простору включено. Реєстрація обов’язкова, кількість місць обмежена!

Партнер проекту: Креативний простір “Часопис”.

Якщо у Вас виникли питання, будь ласка, звертайтесь: prostir@chasopys.kiev.ua 093 002 19 53

Обговорення

Avatar photo

Абсолютно не зрозуміло, до чого тут еволюція. Судячи з усього буде розглядатися вже доволі нова історія людства, тобто після того, як власне більшість еволюції було пройдено. Чи будуть представлені кулінарні порівняння інших видів роду Homo, а якщо так, то де цьому вчився шеф-кухар/CEO?

Напишіть відгук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *