Лекція Public Science: «Кава: енергія, смак чи залежність?»

16 червня 2015вівторок, 19:00

Адреса:
вул. Л. Толстого, 3

Контакти організаторів:
prostir@chasopys.kiev.ua

Місто: Київ


Науково-популярний лекторій Public Science, що популяризує науку для широкої аудиторії, представляє нову тему і запрошує відвідати п’яту зустріч спільноти, закоханих у науку. На зустрічі ми відкриємо дискусію про напій, без якого більшість людей світу не уявляюсть свій ранок, день, а інколи й вечір. Про дозу бадьорості. Про каву, про те, що вона таке з наукової точки зору.

  • Як енергія фотону, що подолала відстань від Сонця до Землі запустила хімічну реакцію фотосинтезу і кавове дерево, почавши квітнути, дало свої плоди?
  • Віхи історіі становлення кавової культури та сучасні споживацькі тренди.
  • Кава як напій: чому в неї такий запах? Що саме його складає? Чи пахне кофеїн сам по собі в чистому вигляді? Що відбувається з нервовою системою, коли ми споживаємо каву?
  • Що саме нас бадьорить? І як? Яка фізіологія цього процесу? Чи справді існує залежність від кави? Як вижити гіпертонікам, які життя не уявляють без філіжанок кави протягом дня?
  • Дозозалежність? Чи має велика доза кави ефект виснаження? Як виводиться кава з організму і у вигляді яких сполук?

На ці та багато інших питань відповість Роман Пономарьов — людина, чия пристрасна любов до кави знайшла втілення у створенні грандіозної кавової лабораторії FairFinch — ThePonomarov’s. Слово «чесність» не випадково використано у назві, адже мета проекту — прозоро показати весь процес, який проходить кава від вирощування на фермі до готового напою в чашці, відкрити нові (добре забуті) глибини і багатства кавового смаку.

Вартість участі 120 грн, умови Простору включено.
Реєстрація