Від рефлексів до свідомості: хто нами керує?

17 квітня 2018вівторок, 19:00–21:30

Адреса:
вул.Костянтинівська,21 вільний простір Freud House

Контакти організаторів:
Подія в ФБ

Місто: Київ

Теги: лекція, мозок, поведінка, свідомість


FreudHouse запрошує на науково-популярну лекцію “Від рефлексів до свідомості: хто нами керує?”

Філософи століттями намагалися дізнатися, що таке наше «я», яке ми відчуваємо інтуїтивно, але так важко можемо пояснити словами. У XIX сторіччі про причини наших думок і дій заговорили представники нової науки психології. І ось тепер біологи претензійно заявляють: ми – це наш мозок.

Проте як мозок творить бажання, свідомість, плани? Це ж лише кілограм клітин та міжклітинної речовини! Подібні органи є в інших тварин, але вони не читають лекцій і не приходять їх слухати. Що ми знаємо про поведінку тварин? Як дізнатися, про що думає крук або шимпанзе? Який шлях від хімічних та електричних взаємодій до усвідомлення світу та свободи волі?

Два спеціалісти – нейрофізіолог та зоолог – розкажуть про те, як формується поведінка тварин і людини. Поговоримо про павловські рефлекси, науку етологію, еволюцію поведінки, дзеркальні нейрони, свободу волі. І звісно, поглянемо з точки зору біології на свідоме й несвідоме – що дуже символічно в клубі імені Фройда.

Ми живемо в складному світі, але #розумні не бояться складнощів, а беруться розуміти. Лектори допоможуть на цьому шляху.

Хто проводить?


Олексій Болдирєв, нейрофізіолог, к.б.н., науковий співробітник Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України, науковий редактор порталу Моя наука, співзасновник акції «Дні науки»

Наталія Атамась, зоолог, орнітолог, к.б.н., старший науковий співробітник Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України, співзасновниця акції «Дні науки»

Вартість – 180 грн, квитки можна придбати за посиланням



На мапі

Обговорення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *